Blog

Austin, TEXAS, 17 september 2013 - - RF Code, de leider in real time asset management en draadloze environmental monitoring oplossingen introduceert vandaag een krachtige nieuwe upgrade versie van hun open asset management software applicatie, Asset Manager Mobile. Als onderdeel van hun geautomatiseerde oplossing voor asset en environmental management biedt dit nieuwe platform data center management een uitgebreider inzicht door inzet van een app beschikbaar voor IPad®, Tablets en Smartphones. Daarnaast biedt het nieuwe interactieve, real time desktop weergaves en grafieken.

“De nieuwe Asset Manager Mobile software verbetert het niveau waarop data center managers hun omgevingen kunnen monitoren en beheren. Met de real time informatie en interactieve functionaliteit biedt het platform een betere zichtbaarheid en interactie door het gebruik van mobile devices op elk gewenst moment.” zegt Chris Gaskins, vice president of product development bij RF Code.

Beschikbaar voor zowel iOS als Android devices is de hoofdtaak van Asset manager Mobile het eenvoudiger maken van het vinden, zoeken, bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen van assets en sensoren. De App biedt een eenvoudige doch zeer krachtige zoekfunctie voor het snel toegang verkrijgen tot elke locatie, asset of sensor gedefinieerd in het systeem. Alarm statussen (zoals beveiligingsovertredingen, temperatuur wijzigingen of vluchtvochtigheidsmetingen) worden ook direct getoond op Asset management Mobile. Hierdoor is het nu mogelijk direct en pro actief in te grijpen.

De definitie van “Real time” refereert naar de werkelijke tijd waarin een proces of voorval plaatsvindt. In een dynamische omgeving, wat een data center is, waar grote technologisch gedreven organisaties hebben geconstateerd dat er tot wel 45% asset verhuizingen per jaar kunnen plaatsvinden is het absoluut noodzakelijk data real time te ontvangen om efficiënt te kunnen managen en beheren.

“Terwijl veel DCIM leveranciers beweren real time data functionaliteit te bieden middels desktop systemen of mobile devices biedt ons geautomatiseerde systeem de enige oplossing die geen doorlopende handmatige interactie met de assets vereist om toch een accurate en real time informatie stroom te garanderen” zegt Richard Jenkins, vice president of marketing and strategic partnerships. “Real time informatie biedt een zeer aantrekkelijke ROI waarde voor ondernemingen. De markt eist directe toegang tot accurate informatie – RF Code biedt dit.”

Ondernemingen zoals FedEx, CME en HP hebben, naast verschillende andere internationale bedrijven, de waarde al ervaren van de RF Code oplossingen voor asset management en environmental monitoring. Deze waarde blijft zich bewijzen door verdere ROI als gevolg van de  operationele impact die het hebben van real time data biedt.

Het klantenbestand van RF Code breidt zich continu uit met bedrijven als Bloomberg, eBay, Vodafone en Bank of America. Daarnaast is het zo dat de meeste grotere DCIM leveranciers integraties hebben of op het punt staan om integratie te realiseren met de RF Code technologie waardoor zij instaat zijn een nog betere oplossing aan hun klanten te kunnen aanbieden.

“Een aantal van onze klanten heeft, in nauwe samenwerking met ons, geholpen bij de ontwikkeling van de juiste mobile applicatie” zegt Chad Riesling, vice president of worldwide sales bij RF Code. De ROI die nu al in veel gevallen in minder dan 12 maanden wordt gerealiseerd zal door de introductie van ons nieuwe mobile management platform, die toegang biedt tot real time data waar en wanneer dan ook, nog sneller worden behaald.”

RF Code’s nieuwe mobile management platform biedt klanten en partners de mogelijkheid een nog beter inzicht te krijgen in de ontvangen real time data door de inzet van mobile devices. Tevens is het nu ook mogelijk nog meer details te  ontsluiten uit rapportages en grafieken ten behoeve van een nog beter data center beheer.

Meer informatie over RF Code en het nieuwe Asset Manager Mobile platform, bezoek www.rfcode.com.

Over RF Code

RF Code is een van 's werelds snelst groeiende, toonaangevende aanbieders van environmental monitoring voor decentrale IT en asset management-oplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas (USA), met kantoren en partners in het Verenigd Koninkrijk, EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), Australië, Azië en Zuid-Amerika. De gepatenteerde tracking- en sensortechnologie van RF Code zijn in gebruik bij veel van de bedrijven in de Fortune 250 en helpen bij het beheer van de wereldwijde datacenters van enkele van de grootste IT-dienstverleners. RF Code is een essentieel onderdeel van asset management, van risico- en compliance assurance, van geautomatiseerde controlesystemen in de gezondheidszorg, IT services, industriële aanvoerketens, gebouwbeheer en natuurlijke hulpbronnen cq. olie- en gasindustrie. http://www.rfcode.com.

RF Code en het RF-code-logo zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van RF Code Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met onze onderstaande contactpersonen:

RF Code
Persvoorlichter:
Lisa Hughes
lhughes@rfcode.com
+1-512-439-2238

RF Code
Lokaal contact:
Erwin J.M Cremers
ecremers@rfcode.com
06-53 529 931