Blog

Austin, Texas, 1 oktober 2013 – RF Code, de leider in real time asset management en draadloze environmental monitoring oplossingen, introduceert de volgende generatie asset tracking technologie voor de data center markt. De M174 actieve RFID asset tag is een volledig geautomatiseerde, slimme en ultra compacte tag met geoptimaliseerde Infrarood gevoeligheid, verbeterde data transmissie voor een hogere accuratesse, uitgebreide aanbod van montage strippen en is her-inzetbaar.

“de M174 is ongeveer 40% kleiner dan de huidige IT asset tags in ons portfolio, maar biedt al de functionaliteiten die een grotere tag ook biedt inclusief een batterij levensduur van vijf jaar en even groot transmissie bereik in een veel kleinere behuizing” zegt Chris Gaskins, vice president of Product development bij RF Code.

Specifiek ontwikkeld voor rek gemonteerde assets biedt de M174 verschillende nieuwe geavanceerde functies waaronder: een IR sensor met vier ontvangers voor een helderdere IR signaal ontvangst vanuit elke richting, superieure RF anti collision technologie voor gebruik in omgevingen met een hoge tag dichtheid en diverse vervangbare montage strippen voor eenvoudige bevestiging.

“Na de recente lancering van ons Mobile Asset management platform en nu met een nieuwe, aanzienlijk kleinere, intelligente asset tag is ons wereldwijde verkoopteam instaat een verder verbeterde ROI aan te bieden door het nog effectiever kunnen traceren van IT assets in een data center” zegt Chad Riseling, vice president of global sales bij RF code.

Door dat de enorme groei van data veel van de aandacht opeist binnen IT afdelingen vormen management systemen, in gebruik genomen voor dat deze data groei zich aandiende, een steeds groter gevaar op het gebied van beveiliging en het verlies van assets met mogelijk miljoenen verlies tot gevolg. Handmatig bijgewerkte systemen bieden niet de accuratesse benodigd in een modern data center waar automatisering, signalering en rapportage  een sleutelrol vervult in het operationele ontwerp.

“Het ontwerpen van een kleinere tag met gelijktijdig meer functionaliteit is precies wat onze klanten van ons verwachten” vervolgt Riseling. “Ruimte en prestaties zijn van het hoogste belang in een data center, om die reden is een slimme tag die geavanceerde technologie biedt zonder in te boeten op prestaties of in de weg zit door zijn omvang exact aansluitend bij de vraag van onze klanten.”

Veel internationale ondernemingen hebben geïnvesteerd in passieve RFID systemen voor het beheer van hun IT assets. Met de introductie van RF Code’s “Passief naar Actief” upgrade programma, dat de mogelijkheid biedt om middels een inruil programma over te gaan naar een actieve RFID oplossing, beginnen steeds meer ondernemingen de significante voordelen te zien die een intelligente actieve asset management oplossing biedt.

Aangezien van al de activiteiten die plaatsvinden in data centers gemakkelijk meer dan 45% (per jaar) asset gerelateerd zijn, is het essentieel dat data center managers voor audit compliance en asset beheer toegang hebben tot accurate gegevens die alleen geboden kunnen worden door een real time tracking systeem.” zegt Richard Jenkins, vice president of global marketing and strategic partnerships.

Grote ondernemingen zoals CME group, Vodafone, IBM, Dell en FedEx hebben al een positieve financiële impact ondervonden door de uitrol van RF Code’s intelligente infrastructuur oplossingen en zien een verder kans op verbetering door inzet van de nieuwe M174 tag.

Meer informatie over de nieuwe tag inclusief een video en technische specificaties kan gevonden worden op www.rfcode.com.

Over RF Code

RF Code is een van 's werelds snelst groeiende, toonaangevende aanbieders van environmental monitoring voor decentrale IT en asset management-oplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas (USA), met kantoren en partners in het Verenigd Koninkrijk, EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), Australië, Azië en Zuid-Amerika. De gepatenteerde tracking- en sensortechnologie van RF Code zijn in gebruik bij veel van de bedrijven in de Fortune 250 en helpen bij het beheer van de wereldwijde datacenters van enkele van de grootste IT-dienstverleners. RF Code is een essentieel onderdeel van asset management, van risico- en compliance assurance, van geautomatiseerde controlesystemen in de gezondheidszorg, IT services, industriële aanvoerketens, gebouwbeheer en natuurlijke hulpbronnen cq. olie- en gasindustrie. http://www.rfcode.com.

RF Code en het RF-code-logo zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van RF Code Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met onze onderstaande contactpersonen:

RF Code
Persvoorlichter:
Lisa Hughes
lhughes@rfcode.com
+1-512-439-2238

RF Code
Lokaal contact:
Erwin J.M Cremers
ecremers@rfcode.com
06-53 529 931